Klassiska skräckfilmer som du måste se

klassiska skräckfilmer

Det finns inget bättre än att titta på en skräckfilm en mörk och stormig kväll. Om du är på humör för att bli skrämd kan du kolla in några av de här klassiska skräckfilmerna. Dessa filmer kommer garanterat att ge dig mardrömmar.

1. The Conjuring

The Conjuring är en klassisk skräckfilm som kommer att hålla dig i sträck. Historien följer familjen Perron när de flyttar in i ett nytt hem och terroriseras av mörka andar. The Conjuring är definitivt en film som du inte vill se ensam.

2. Insidious

Insidious är en skräckfilm som släpptes 2010. Filmen följer historien om familjen Lambert som flyttar in i ett nytt hem och börjar uppleva märkliga och övernaturliga händelser. Insidious är en verkligt skrämmande film och kommer att lämna dig med mardrömmar i flera veckor.

3. The Nun

Om du vill se en film med läskiga karaktärer som sätter skräck dig och får dig att hoppa högt av rädsla så är filmen The Nun den perfekta filmen för dig. Historien följer en ung nunna som blir besatt av en ond ande och börjar terrorisera människor. The Nun är en av de senaste skräckfilmerna som släppts och den har redan skapat en hel del uppståndelse.

4. Poltergeist

Poltergeist är en klassisk skräckfilm som släpptes 1982. Filmen följer familjen Freeling när de flyttar in i ett nytt hem och terroriseras av spöken. Poltergeist är en verkligt skrämmande film och kommer att lämna dig med mardrömmar i flera veckor framöver. Om du letar efter en skräckfilm som gör dig rädd för att gå till sängs, se då till att kolla in Poltergeist.

5. Annabelle

Annabelle är en skräckfilm som släpptes 2014. Filmen följer historien om en dockmakare och hans fru som blir offer för en demonisk attack. Filmen är mycket skrämmande och kommer att hålla dig vaken på nätterna i flera veckor.

6. Slender Man

För dig som vill bli vettlöst rädd är Slender Man den perfekta filmen. Historien följer en grupp tonårsflickor som terroriseras av en varelse som kallas Slender Man. Slender Man är en internetlegend som nu har väckts till liv i denna skräckinjagande film.

Slender Man

7. Lights out

För dig som är mörkrädd så är filmen Lights out är den perfekta filmen för dig. Berättelsen följer en ung kvinna som terroriseras av en ond ande som bara kan komma ut när ljuset är släckt. Lights out är en verkligt skrämmande film och kommer att göra dig alltför rädd för att släcka ljuset på natten.

8. IT

En annan skräckfilm som snabbt har blivit en klassiker igen är IT. Historien följer en grupp barn som terroriseras av en ond clown som kallas Pennywise. IT är en verkligt skrämmande film som kommer att ge dig mardrömmar i flera veckor framöver.

9. Resident Evil The Final Chapter

För den som verkligen vill kolla på en skräckfilm som får dem att skrika är Resident Evil The Final Chapter den perfekta filmen. Filmen följer Alice när hon återvänder till Raccoon City för att bekämpa Umbrella Corporation och stoppa apokalypsen. Den här filmen är full av skräck och våld och är definitivt inget för de svaga.

10. När lammen tystnar

När lammen tystnar är definitivt en film som gör att du kommer att känna dig rädd och paranoid. Om du letar efter en riktigt skrämmande skräckfilm, se då till att kolla in När lammen tystnar.