The perks of being a wallflower

Filmen utspelar sig i Pittsburgh där 15-åriga Charlie bor med sina föräldrar och två äldre syskon. Brorsan är en stor fotbollstjärna och han syster är en miljömedveten ung dam som går i sista ring. Sista tiden har varit jobbig för Charlie då han vistats på sjukhus. Där har han skrivit en hel del brev som en slags terapi. Hela filmen utspelar sig under ett skolår, Charlies första år på High school. Han är ganska ensam och har inga riktiga vänner. Det är hans engelskalärare som blir som hans närmste vän och pushar honom när det gäller hans fallenhet för litteratur. Han får sen kontakt med en kille som heter Patrick som presenterar honom för en tjej som heter Sam. En attraktiv tjej som även är Patricks plastsyster. Det är nu Charlie får chansen att blomma ut, växa som person och där hans resa börjar bort om all ensamhet och sorg.

Festen

På en fest med gänget som nu består av ett par stycken äldre tjejer, äter Charlie omedvetet en brownie. Brownien är spetsad med marijuana och Sam får hjälpa Charlie som är riktigt hög av kakan. När Charlie är påverkad av drogen så får Sam reda på att Charlies bästa vän ganska nyligen skjutit sig själv. Det är först nu som de flesta börjar förstå hur Charlies liv sett ut och att han egentligen är ganska ensam.

Ungdomsfilm

En riktig ungdomsfilm tagen direkt ur tonårslivet. Droger, kärlek, plugget och fester. En story som vem som helst egentligen skulle kunnat skriva, men den är bra gjord. Skådespelarna som bland annat är Emma Watson som spelar Sam, gör ett riktigt bra jobb i filmen. Jag tror att det är därför filmen fått ganska högt betyg. Bra skådespelare av bra kvalité. Den här filmen får nog alla att få någon slags flashback från skoltiden.