La la land

Storfilmen La la land blev Oscarsnominerad inte mindre än 14 gånger. Tillslut kammade den hem 6 vinster och gör att den hamnar i kategorin med storvinnaren Titanic. Filmen har så mycket på gång, du hittar romans , kulturkritik och komedi. Det är också en riktig kärleksförklaring till Hollywood och hela den kulturen.

Karaktärerna

Filmen handlar om personerna Sebastian och Mia, som spelas av Ryan Gosling och Emma Stone. Ryan, eller Sebastian, är en tjurig jazzpurist, Han har även en dröm om att öppna en klassisk jazzklubb. Mia är en skådespelare som blandar audtions som inte leder någonvart med att sälja sojalatte och glutenfria bakverk på ett café inne på Warner Brothers studioområde.

Första mötet

Första gången de möts är i en kö på motorvägen och där ger de varandra fingret. Deras andra möte, innefattar knuffar från Sebastian till Mia samtidigt som hon vill berätta hur imponerad hon är av hans pianospel. Tredje gången gillt säger man ju, precis så är det här med. Deras tredje träff är på ett poolparty där Sebastian spelar i ett coverband som är specialiserade på hits från 80-talet. Mia vill ge igen på Sebastian för knuffen och ber därför bandet spela låten “I ran”. Därefter faller de in i en romans som genomsyrar hela filmen.

Likt en musikal

Här blandas det mesta möjliga mellan komedi och romantik i en enda stor musikal liknande skapelse. Det är mycket sång, så för dig som gillar det är det här en varm rekommendation till dig. Otrolig musik som nu spelas världen över. Jag tror musiken nästan blivit mer känd än själva filmen. Den var inte riktigt i min smak och jag kände en viss besvikelse efter alla storslagna ord och rekommendationer om att detta skulle vara årets film. Så jag tror jag hade höjt den till skyarna redan innan premiären, men det fick jag äta upp.