The woman in Black

Filmen är en engelsk skräck och är baserad på romanen “The woman in black” som skrevs av Susan Hills. Daniel Radcliffe spelar huvudrollen och har tidigare spelar Harry i Harry Potter filmerna. Skäckgenren är en ny genre för Daniel men han löser skådespeleriet bra. Det känns trovärdigt och skrämselfaktorn är det inget fel på. Omgivningarna i filmen förstärker skräckfilmskänslan och den är mörk och grå. Precis som en riktigt bra skräckfilm ska vara.

Handling

Filmen handlar om en unge advokaten och änklingen vid namn Arthur Kipps som då spelas av Daniel Radcliffe. Han får ett uppdrag att lösa de frågetecken som kan finnas i ett dödsbo som ligger i byn. Byn ligger belägen helt ute på Englands landsbygd. Arthurs första möte med invånarna i byn får honom att inse att de bär på ett mörkt mysterium. De flesta undviker att prata om och besöka den slitna egendomen, som tillhör kvinnan som avlidit och trots att Arthur blir varnad flera gånger tänker han bege sig av dit. Väl där gör han ett fasansfullt fynd. Husets hemsöks av en kvinnlig skepnad som letar efter sin döde son. Sonen hade drunknat på grund av hennes hemska syster som låtit pojken dö i vattnet in till huset. Vålnaden söker hämnd och tar nu barnen i trakten för att visa att hon verkligen menar allvar.En skräckinjagande film som passar de alla tuffaste. De finns scener där man bara vill blunda men det är helt klart en av de bättre i sin kategori. Här blandas verkligheten med den andra sidan och vem vet hur det är att vara på den andra sidan, vad händer efter döden. Det människan inte riktigt kan fatta greppet om görs till en skräckfilm med en hemsk historia.