3 filmer som du absolut måste se

Titanic

En riktig kärlekshistoria som utspelar sig på ett av våra mest berömda skepp, om inte faktiskt är det mest berömda. Som förliste efter en krock på ett isberg. Jack och Rose som vårt älskade kärlekspar heter finner varandra trots att de reser i olika klasser och har helt olika bakgrund. Jack fångas av Rose skönhet och Rose finner Jack spännande och äventyrlig. En berättelse som är känd världen över och är lika uppskattad i nästan alla åldrar. Leonardo Dicaprio spelar Jack och Rose spelas av Kate Winslet. Har man inte sett denna film än så är det en man absolut måste se. Sagan har inte det lyckligaste slutet och det tvistas fortfarande om huruvida Jack också hade fått plats på dörren. Det är svårt att hålla tårarna borta.

James Bond – GoldenEye

Bond är en klassiker och just GoldenEye med vår egna Izabella Scoroupco gör den extra bra. Bond kommer det mystiska Janussyndikatet på spåren och försöker hindra henne från att stjäla en prototyp till en attackhelikopter. Han misslyckas dock och jagar vidare. Ganska nära inpå, stjäl någon en nyckel till ett ryskt vapensystem som är satellitbaserat som kallas för GoldenEye. Personen i fråga flyr i attackhelikoptern från en markstation i Sibirien som samtidigt förstörs. Bond är dem strax på spåren och spänningen håller i sig under hela filmen. En mycket spännande film som verkligen rekommenderas att se om man gillar, James Bond, spänning och action.

Braveheart

Storfilmen Braveheart är en riktigt höjdare med Mel Gibson i huvudrollen som William Wallace. Den utspelar sig under sent 1200-tal och William växer upp som son till en bonde. När han når vuxen ålder gifter han sig i hemlighet för att undvika att den så kallade länsherren utnyttjar sin rätt och spenderar bröllopsnatten med den nygifta kvinnan. Kort efter deras bröllop blir Williams fru mördad av engelska soldater. Efter detta blir William besatt och han måste hämnas. Hämnden övergår till en kamp för Skottlands frihet och ryktet om detta börjar sprida sig. Fler och fler ansluter sig till uppgörelsen och kampen övergår tillslut i ett riktigt krig. En hård och tuff film, men helt klart en omtalad klassiker som man bara inte får missa.