Runner Runner

I denna film spelar Justin Timberlake huvudrollen som studenten Richie Furst. Richie är en riktig hejare på online spel, men börjar plötsligt förlora en hel del när hans spelar. Han skäms över sitt beroende av att spela och särskilt efter alla sina förluster. Han känner sig misstänksam och lurad och vill bege sig till Costa Rica för att konfrontera ägaren av casinot.

Costa Rica

Väl framme på Costa Rica tänker han ställa ägaren av online spelen mot väggen och hoppas på en rejäl kompensation. Han får bra mycket mer än det. Richie får en anställning hos ägaren som spelas av Ben Affleck och han blir även lovad att tjäna mycket pengar. Ung och dum tackar Richie ja till erbjudandet, som låter för bra för att vara sant. Han ser det härliga lyxlivet framför sig med snygga tjejer och stora lyxjakter. Äntligen ska han få leva sin dröm. Det stekiga livet bland överklass människor där man får status och massa brudar.

När det inte blir som man har tänkt sig

Men detta visar sig inte alls vara en bra idé. Richie hamnar i en hård och tuff värld där spelandet regerar och de allra största besluten sker i hemlighet. Gamblingvärlden suger in honom så långt in det bara går och han blir en del av denna osynliga underground världen. Detta hindrar honom dock inte från att vinna de stora pengarna, till mångas förskräckelse.

Justin Timberlake i rampljuset

Justin Timberlake spelar bra. Som alltid. Han klär i rollen som naiv student som lever på gränsen mellan vuxenvärlden och det fattiga studentlivet. Filmen hade premiär 2013 och är fortfarande en bra film som många runt 20-årsåldern gärna ser på. Den är inte jätte mycket för världen utan är som vilken annan film som helst i samma genre. Det här har man sett förut och man kommer se det igen.