Oscarsvinnande Moonlight

Moonlight är en amerikansk dramafilm från 2016. Filmen är baserad på pjäsen vid namn “In Moonlight black boys look blue”. Filmen är regisserad och även skriven av Barry Jenkins. Skildringarna från ett slumkvarter i Miami är smärtsamma och visar hur en ung, svart kille växer upp och vad han får brottas med. Det här är helt klart en film du måste se.

Handling

Filmen handlar om en ung kille vid namn Chiron. Chiron bor med sin missbrukande mamma i ett tufft område i Miami. Mammans egna behov och ständiga jagande efter sitt knark och rus går alltid före Chirons behov. Han hamnar helt i skymundan och kommer alltid i andra hand. I detta utanförskap hittar han en vän som är knarklangare men som visar sig ha ett gott hjärta. Knarklangaren heter Juan och han blir som en slags vägledare för Chiron. Juan tar sig an Chiron och han får bo hos Juan och hans flickvän Theresa. Där växer han upp som en del i den nya familjen och han börjar känna en tillit till en vuxen människa igen, efter så många år av osäkerhet.Under uppväxten försöker Chiron varsamt hantera omgivningens tankar angående hans sexualitet och han försöker hitta sin plats på vår jord. Där han kan leva det liv han själv vill leva och inte det liv han är skapt till att leva. Han tuffa uppväxt och svåra barndom är inget någon ska behöva gå igenom men det gör honom till en starkare människa än någonsin förr.

Skådespelare

Chiron spelas av Ashton Sanders som vi tidigare sett i bland annat filmen Straight Outta Compton från 2015. Rollen som Juan spelas av Mahershala Ali som bland annat varit med i serien House of Cards tidigare. Han har även setts i the Hungergames filmerna.